Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ORANJECARILLON SPEELT IN NATIONALE BEVRIJDINGSESTAFETTE

VLAARDINGEN- De oorlog herdenken, de vrijheid vieren, het gaat dit jaar anders dan anders. Zoveel mogelijk thuis blijven is immers de oproep. Toch klinkt er rondom 75 jaar vrijheid livemuziek in Vlaardingen. Op woensdag 6 meibrengt stadsbeiaardier Bas de Vroome namelijk zijn bijdrage aan de nationale bevrijdingsestafette, waarmee de beiaardiers van Nederland met zo’n honderd bespelingen 75 jaar vrijheid vieren.

Het Vlaardingse Oranjecarillon, waarvan de 4 grote klokken vernoemd zijn naar leden van het Koninklijk huis, is dit jaar 70 jaar oud. Tijdens het concert hoort u liederen die passen bij de tijd waarin we nu leven. Naast oude liederen als ‘Merck toch hoesterk’ en het Wilhelmus uit de bundel ‘Valerius’ Gedenckklank’ uit 1626, klinken er prachtige nieuwere liederen uit de toren zoals van Ramses Shaffy (‘Wij zullen doorgaan’ en ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’), André Hazes (‘Geef mij je angst’), Franky Stardust (’De handen ineen’) en Richard Rogers (’You’ll never walk alone’).

Het concert is onderdeel van de estafette die sinds september vorig jaar het spoor van de bevrijders volgt.

Woont u op gehoorsafstand van het carillon? Blijf thuis en laat op 6 mei van 12.00 uur tot 12.45 uur de ramen open staan en geniet van de klanken van onze ‘zingende kerktoren’. Geniet u buiten van het concert? Houd dan voldoende afstand van anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *