WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPZETTELIJK RUIMERE SCHENKTIJDEN KROEPOEKFABRIEK VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Poppodium de Kroepoekfabriek in Vlaardingen hoeft zich niet te houden aan de schenktijden die gelden voor de reguliere horeca. De Kroepoekfabriek mag in totaal zestien keer per jaar gebruik maken van een zogenaamd verlaatje tot 05.00 uur. Ook mag de Kroepoekfabriek al vanaf 08.00 uur geopend zijn. Het CDA heeft vragen gesteld over het verschil in regels ten opzichte van de reguliere horeca.

Het gemeentebestuur vindt de afwijkende regels in het voordeel van de Kroepoekfabriek goed te verdedigen. Bij een poppodium zouden al te krappe schenktijden afbreuk doen aan de aantrekkelijkheid van de instelling, terwijl er aanwijzingen zouden zijn dat de ruimere schenktijden nauwelijks invloed hebben op de concurrentie met de reguliere horeca. De aanwezigheid van een poppodium zou zelfs een stimulans vormen voor de omliggende horeca.

Het standpunt van de gemeente is opmerkelijk. In de zomer van 2015 deden commerciële horecabedrijven in Vlaardingen al hun beklag over vermeende valse concurrentie door de Kroepoekfabriek. Het gesubsidieerde poppodium doet bijvoorbeeld ook aan zaalverhuur vanuit een met gemeenschapsgeld gefinancierd pand en met inzet van onbetaalde krachten (stagiaires).
De reactie vanuit de Kroepoekfabriek toen: ‘Als de horeca de discussie blijft aanzwengelen via een brief, via de pers, via de gemeenteraad of via horecapubliek, dan ondervinden wij daar hinder van. Die blijvende aantijgingen die schade ons imago en wij vinden dat dat moet stoppen.’

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *