RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPWARMING AARDE SLAAT HOEK VAN HOLLAND OVER

HOEK VAN HOLLAND- In Hoek van Holland is het vandaag niet veel warmer geworden dan 13,2 graden terwijl het zomers warm werd in het oosten van het land. In het Gelderse Hupsel liep de temperatuur vanmiddag op naar 25,3 graden.

De laatste jaren is er veel belangstelling voor warmte records. Afgelopen 25 februari moet bijvoorbeeld de recordboeken in als warmste februaridag ooit gemeten in Nederland. Het werd toen in De Bilt 18,3 graden. Opmerkelijk, want op 25 februari 1903 werd het in De Bilt 20,7 graden.

Het KNMI heeft drie jaar geleden ten onrechte een groot deel van de historische hittegolven (in de periode 1901-1951) uit de boeken geschrapt. Dat concludeert een team van vier onafhankelijke onderzoekers in het rapport Het Raadsel van de Verdwenen Hittegolven. De onderzoekers noemen de extreme temperatuurcorrecties van 1,9°C die het KNMI toepaste op warme tot zeer warme dagen (28 graden Celsius of hoger) ‘onverdedigbaar’.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “OPWARMING AARDE SLAAT HOEK VAN HOLLAND OVER

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *