RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPVANG DRUGVERSLAAFDEN ROTTERDAM BLIJFT ONVEILIG

ROTTERDAM- De nachtopvang voor (hard)drugsverslaafden van zorgaanbieder de Nico Adriaans Stichting (NAS) te Rotterdam-Noord laat nog altijd te wensen over. Dat meldt wethouder Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam). Van een vijftal opgelegde maatregelen worden er vier onvoldoende uitgevoerd. Daardoor biedt de opvang onvoldoende waarborgen voor de veiligheid van de cliƫnten op de locatie. Dat werd vorig jaar al duidelijk uit onderzoek dat in opdracht van de gemeente is uitgevoerd. Op basis van het onderzoek zijn de vijf maatregelen opgelegd aan de NAS.

Naar aanleiding van de uitkomst van een heronderzoek heeft de gemeente de afgelopen maand een aantal indringende gesprekken gevoerd met de NAS. In die gesprekken heeft de gemeente de veiligheid van cliƫnten en medewerkers als voorwaarde gesteld voor de voortzetting van de dagopvang in zijn huidige vorm. De NAS onderschrijft het belang van de veiligheid en heeft toegezegd de verbetermaatregelen nu volledig uit te voeren en het eigen veiligheidsbeleid strikt te zullen handhaven.

De gemeente bespreekt de voortgang in de reguliere overleggen die het met de NAS voert. De uitkomst van het verbetertraject zal nadrukkelijk worden meegewogen in de besluitvorming over de functie van de locatie van de NAS bij de doorontwikkeling van de dagopvangvoorzieningen.

In de Vijverhofstraat biedt de NAS in opdracht van de gemeente laagdrempelige dag- en nachtopvang aan dak- en thuislozen waaronder (hard)drugsverslaafden. Om drugsgebruik op straat terug te dringen beschikt de dagopvang over twee gebruikersruimten waar onder toezicht (hard)drugs gebruikt mag worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.