Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPS BESPEURT TWIJFELS BIJ AARDGASVRIJ SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- De directeur van Woonplus zou hebben aangegeven dat zijn corporatie, samen met de gemeente Schiedam, te hard van stapel is gelopen bij het project Groenoord van gas los (ook wel bekend als Nieuwe Energie voor Groenoord), zo heeft althans de OuderenPartij Schiedam (OPS) begrepen. Voor de fractie aanleiding om het stadsbestuur hierover aan de tand te voelen. De OPS wil weten of burgemeester en wethouders de mening van de directeur van Woonplus onderschrijven.

De Schiedamse gemeenteraad heeft in december ingestemd met de aanleg van een warmtenet voor Groenoord. Met dit besluit kiest de Schiedamse raad er als een van de eersten in Nederland voor een bestaande wijk aardgasvrij te maken.

Gehoopt wordt dat ook de eigenwoningbezitters in Groenoord zullen aansluiten op het warmtenet van Eneco. Daarvoor moet dan wel een extra hypotheek worden afgesloten (rente 1,2 %) met een looptijd van 30 jaar. Bij galerijwoningen uit de periode 1965 gaat het om een investering van 14.848 euro per huishouden. Dertien Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in Groenoord hebben al aangegeven geen aansluiting op het warmtenet te willen, waaronder het Bachplein met vijf grote flats, Subertplein en de drie Z-flats.

Om een aardgasvrij Groenoord mogelijk te maken wordt een warmtestation gebouwd met een gasgestookte hulpwarmtecentrale naast een warmtewisselaar. Voor situaties, waarin het restwarmtenet van Eneco niet beschikbaar is, zorgt dit hulpwarmtestation volledig voor de warmteproductie voor de wijk. Het hulpwarmtestation zorgt, naast het leveren van de piekwarmtevraag op koude dagen, ook voor de back-up en zorgt daarmee voor leveringszekerheid van warmte aan de wijk. In het jaar met de hoogste warmtevraag, 2034, zal ongeveer 95% van de warmte uit de Leiding over Noord komen en ongeveer 5% uit het hulpwarmtestation, beweert de gemeente.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “OPS BESPEURT TWIJFELS BIJ AARDGASVRIJ SCHIEDAM-GROENOORD

 1. Allemaal leugens.
  Speeltje van al die groene linkse partijen.
  Mensen ,en zeker de eigenaars, houd je poot stijf en trap er niet in.
  En gaat ook nog eens klauwen met geld kosten.
  Ook geen vrije keuze meer van een energieleverancier.
  Dus voor jaren vast aan een monopolist.

 2. I.d.d. en doordat veel Nederlanders aan acute kort termijn geheugenstoornis lijden, hebben we wederom 4 jaar plezier van die milieachterlijke ideeën van het kabinet, nu met millieudebielen van D66 erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *