Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPRICHTER ONS.VLAARDINGEN SCHAKELT ADVOCAAT IN TEGEN TROUW

VLAARDINGEN- Een jurist onderzoekt momenteel de publicatie in dagblad Trouw over het Vlaardingse raadslid Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen). Hoogendijk is des duivels en spreekt van ‘karaktermoord’. De krant bericht over onrust rond het bestuur van de Judo Bond Nederland (JBN), waarvoor Hoogendijk is voorgedragen als interim-voorzitter. Een aantal mensen binnen de judosport zien Hoogendijk niet zitten, omdat de Vlaardinger niet van onbesproken gedrag zou zijn.

Trouw schrijft: ‘Hoogendijk is niet onomstreden in het judo. Hij was van 1988 tot 1996 al voorzitter van de JBN. Aan zijn regeerperiode kwam een einde nadat hij was beticht van frauduleus declaratiegedrag en het frequenteren van seksclubs op kosten van de bond.’ De ONS politicus reageert woedend wanneer hem door Waterweg Actueel om een reactie wordt gevraagd. Hoogendijk: “Je denkt toch zeker niet dat ik dit zomaar over mij heen laat gaan?!”

De volksvertegenwoordiger over de aantijging: “Dat hebben ze 20 jaar geleden ook geprobeerd. Toen was het in Panorama. Die hebben een fikse vergoeding moeten betalen en op alle pagina’s waarop ze die dingen gepubliceerd hadden een rectificatie geplaatst.”

Het is niet voor het eerst dat met modder wordt gegooid naar het raadslid. Hoogendijk: “Bij de verkiezingen is ook een groep mensen geweest, 2 jaar geleden, die dit via een nep-website in de lucht hebben gebracht. Het is gewoon vies spel. Het is beschadigen van mensen, waarvan ik het bewijs kan leveren dat ik dat niet gedaan heb. De man die dat verspreid heeft is voor het leven geschorst.”

“Jaren terug hebben de kranten er ook vol van gestaan. Als je gaat Googlen kom je het allemaal weer tegen. Maar ja, als het achteraf niet blijkt zo te zijn, dan lees je daar verder niks meer van. Terwijl ik daarna nog gewoon voorzitter ben geweest van de Europese organisatie en nog vice-voorzitter van de internationale Judofederatie. ”

Trouw refereert ook aan de zaak waarbij Hoogendijk vorig jaar maart in de problemen kwam als wethouder in Vlaardingen, omdat hij een appartement had verhuurd aan vier Roemeense arbeidsmigranten (niet verboden, maar in strijd met het politieke standpunt van ONS). Het verhaal kwam destijds in de krant door een tipgever. “Er zijn twee versies, maar ik kan nog niets bewijzen, wie mij dat geflikt heeft, al wordt het heel langzaam steeds duidelijker.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *