WATERWEG ACTUEEL

OPPOSITIE WIL MES IN PARKEERVERGUNNINGEN SCHIEDAM

OPPOSITIE WIL MES IN PARKEERVERGUNNINGEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De kosten voor een eerste en een tweede parkeervergunning in Schiedam moeten omlaag. Dit maakt het aantrekkelijker voor mensen met een midden- en hoger inkomen om te blijven wonen in Schiedam. Drie oppositiepartijen in de gemeenteraad (Denk, LOS en SLV) komen met een verzoek om dit mogelijk te maken.

De kostprijs voor parkeervergunningen moet uitkomen op zo’n 40 euro, hebben de drie berekend. Dit bedrag is gebaseerd op de tarieven van gemeentes rondom Schiedam.

Het afgeven van parkeervergunningen om parkeerdruk te reguleren is een normaal middel voor vele Nederlandse gemeenten. Omdat parkeervergunningen niet zijn bedoeld om aan te verdienen zien de oppositiepartijen ook geen aanleiding om de kosten voor de inwoners van Schiedam op te drijven en als melkkoe voor de gemeente te laten fungeren. ‘De Schiedammers worden van uit de gemeente al met genoeg kosten geconfronteerd’, vinden de partijen.

De vergunning voor Schiedammers met een eigen oprit, carport of andere parkeergelegenheid moet worden bestempeld als eerst parkeervergunning. De kosten voor een tweede parkeervergunning worden gelijk gesteld aan buurgemeente Vlaardingen, maar niet meer dan de kosten van de eerste parkeervergunning maal twee.

Een beslissing op het verzoek van de drie partijen is vooruit geschoven.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Webradio Torpedo

juli 10th, 2018

1 Comment

One Comment

  1. Jolanda says:

    Het is belachelijk hoog de parkeer vergunning nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *