Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPNIEUW VRAGEN OVER HUISELIJKGEWELD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De fractie Boers (fB) wil precies weten hoeveel vrouwen in Vlaardingen vanwege een crisissituatie plotseling hun woning moeten verlaten en de afgelopen 5 jaar zijn opgevangen in hotels. De fB komt met schriftelijke vragen naar aanleiding van onderzoek van NOS op 3 dat er lang niet altijd genoeg noodbedden zijn voor vrouwen die halsoverkop moeten vluchten voor hun gewelddadige partner en dus niet naar de vrouwenopvang toe kunnen. Om ze toch uit hun gevaarlijke situatie te kunnen halen, worden er jaarlijks tientallen vrouwen in hotels ondergebracht.

Het tekort aan opvangmogelijkheden voor slachtoffers van huiselijkgeweld leidt tot onverantwoorde veiligheidsrisico’s, zegt Marleen van Eijndhoven, voorzitter van Het Landelijk Netwerk Vrouwenopvang. Dat het aantal noodbedden onder druk staat, komt volgens Van Eijndhoven onder meer doordat de uitstroom naar woningen stagneert. Tegelijkertijd neemt het aantal aanmeldingen bij de vrouwenopvang toe.

In juli heeft de fB ook al vragen gesteld over om de omvang van huisslijkgeweld in Vlaardingen: ‘Kunt u de cijfers van de regiogemeenten vergelijken met die van Vlaardingen en daarbij percentages benoemen waarbij u het aantal inwoners afzet tegen het aantal zaken?’ FB: ‘In de Randstad vindt meer huiselijk geweld plaats dan daarbuiten. Rotterdam kent daarbij het grootste aantal zaken dat bij de politie belandt, als dat wordt afgezet tegen het aantal inwoners.’ Over de oorzaak schrijven onderzoekers dat steden vaker een ‘kansarme en criminaliteitsgevoeligere populatie’ kennen.  Vlaardingen valt onder die categorie, meent de fB. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen weigeren al enige tijd om de vragen van de fB binnen de officiele termijn te beantwoorden, omdat de hoeveelheid vragen het gementebestuur niet zint.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *