WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPNIEUW VERTRAGING UITBREIDING WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

SCHIEDAM- De uitbreidingsplannen voor het aantal standplaatsen voor woonwagens in Schiedam is vertraagd door de lockdown. Er is opdracht gegeven aan een externe partij om een woonbehoefteonderzoek te doen. Onderdeel van dit woonbehoefteonderzoek zijn gesprekken (huisbezoeken) bij alle huishoudens die op dit moment op een standplaats in Schiedam wonen, maar vanwege de lockdown zou het niet mogelijk zijn om deze gesprekken nu plaats te laten vinden, zo laat het stadsbestuur weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad.

Het onderzoek is nodig om te kunnen bepalen of, en zo ja, hoeveel extra standplaatsen er nodig zijn. Plannen voor uitbreiding hangen dus af van de uitkomsten van het woonbehoefteonderzoek.

Eerder was mogelijke bodemverontreiniging nog een probleem voor de snelle uitbreiding van het woonwagenkamp aan de Schiekade. In 2011 zijn bij dit kamp al drie extra standplaatsen aangelegd. Dit project kende destijds een grote kostenoverschrijding, omdat bij aanleg van de standplaatsen bleek dat de grond ernstiger vervuild was dan op basis van bodemonderzoek werd verwacht. De gemeente vond het van belang om naast mogelijke vervuilde grond ook de leefbaarheid, veiligheid en lokale- en regionale spreiding mee te nemen in de afweging voor een geschikte locatie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “OPNIEUW VERTRAGING UITBREIDING WOONWAGENKAMP SCHIEDAM

  1. Als burger hoop ik dat het uitgebreid word. In de grondwet staat dat ieder aan zijn cultuur behouden en afkomst respecteert word. Daarom hoop ik dat het leven van woonwagenbewoners , ongeacht waar ze wonen ,behouden worden. Succes aan de bewoners van het kamp. Hou moed en blijf positief!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *