Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPNIEUW UITSTEL VOOR KRAAMZORG SCHIEDAM

SCHIEDAM- De geboortezorg verdwijnt niet voor 2021 uit het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Dat is de uitkomst van recente gesprekken tussen het bestuur van het Vlietland Ziekenhuis, de huisartsen, de verloskundigen, GGZ, verzekeraar DSW en de gemeente. Het ziekenhuis kiest daarmee opnieuw voor uitstel van een verhuizing van de kraamzorg naar rotterdam . Vorig jaar werd nog gesproken van centralisatie per 2020. Wethouder Patricia van Aaken (CDA) hoopt dat het plan alsnog van tafel gaat.

Van Aaken: “Er is aangegeven dat het voorlopig nog drie jaar gaat duren voordat die uitplaatsing gaat plaatsvinden, want het staat nog steeds op de agenda. En ze zijn nog steeds van plan om die uitplaatsing te doen. Alleen het is uitstel en wij hopen, dat zeg ik heel eerlijk, op afstel.”

Het laatste gesprek tussen alle betrokkenen vond plaats twee weken terug. De wethouder vindt de gesprekken positief, omdat de verhoudingen weer goed zijn. Van Aaken: “We hebben afgesproken om het gesprek continu te voeren en te kijken wat ons verbindt. Hoe gaan we om met thema’s die spelen in onze gemeente, want het gaat niet alleen om geboortezorg. Denk aan ouderenzorg waarin we eigenlijk allemaal een rol hebben. Hoe kunnen we elkaar versterken.”

De uitgestelde verhuizing betekent dat bevallingen tot en met 2020 kunnen blijven plaatsvinden in het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Ook klinische kindergeneeskunde blijft tot zeker 2020 in Schiedam. Kinderen die één of meer nachten moeten worden opgenomen, kunnen in die periode ook in Schiedam terecht.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *