Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPNIEUW TIJDELIJKE VERGUNNING METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Opnieuw wordt een tijdelijke indienststellingsvergunning verleend voor de Hoekse Lijn. De huidige tijdelijke vergunning loopt tot eind februari. Om over te gaan tot een definitieve indienststellingsvergunning, dient de nieuwe software voor spoorbeveiliging volledig te zijn ingevoerd.

De MRDH heeft vorig jaar de indienststellingsvergunning verlengd tot 1 maart, omdat er nog gewerkt wordt aan een nieuwe versie van de software van de spoorbeveiliging.

In de huidige software zitten nog beperkingen die ervoor zorgen dat de Centrale Verkeersleiding met aparte instructies werkt. In die update worden de belangrijkste beperkingen opgeheven, maar tussentijds komt Bombardier Transportation in handen van de Franse treinenbouwer Alstom.

Onervarenheid bij treinbouwer Bombardier met het veiligheidssysteem voor de Hoekse Lijn heeft gezorgd voor de forse vertraging bij de aanleg. Dat werd in september 2017 al duidelijk uit de beantwoording van vragen die het gemeentebestuur van Maassluis  had voorgelegd aan Projectbureau Hoekse Lijn.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *