RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPNIEUW STAKINGEN BIJ INTEREK ROTTERDAM

ROTTERDAM- Het conflict tussen de FNV en de directie van laboratoriumbedrijf Intertek zit muurvast. De FNV wil volgens John Klijn, bestuurder FNV Havens, niets liever dan een goede cao afsluiten met Intertek. Het bedrijf heeft op zijn beurt laten weten geen cao af te willen sluiten, maar afzonderlijke arbeidsovereenkomsten met de werknemers. Dat is de reden dat medewerkers vanavond vanaf 20.00 uur, vannacht en morgen (29 maart) opnieuw gaan staken.

‘We zijn bereid water bij de wijn te doen, als we maar tot een fatsoenlijke cao kunnen komen met de directie van Intertek’, steekt John Klijn van wal. ‘Maar de laatste anderhalf jaar zijn vrijwel alle afspraken met de directeuren van Intertek om tot structureel overleg te komen per mail afgeblazen, nota bene door henzelf. Ik roep de directie dan ook op over haar eigen schaduw heen te stappen en haar werknemers fatsoenlijk tegemoet te komen met een goede cao.’

Werknemers van Intertek in Hoogvliet hebben het werk al diverse malen neergelegd, omdat ze zeer ontevreden zijn over het uitblijven van een nieuwe cao. Net voor de laatste staking eerder deze maand werden enkele werknemers geïntimideerd. John Klijn: ‘Intertek is daarmee op ramkoers gaan liggen tegen zijn eigen medewerkers.’ Meer dan tien medewerkers kregen van het bedrijf een officiële waarschuwing en werden op non-actief gesteld. Daarop bereidde de FNV met advocaten een kort geding voor. Intertek zag daarna af van zijn voornemen deze personeelsleden op non-actief te stellen.

Maar de officiële waarschuwingen bleven staan. Daarom heeft de FNV besloten de rechtszaken in een bodemprocedure voort te zetten. ‘Want er is nog altijd geen spat bewijs van alle beschuldigingen die Intertek heeft geuit richting zijn eigen werknemers’, stelt John Klijn. ‘Tot die tijd zullen wij doorgaan met verrassingsstakingen. En dat kan lang duren, want we hebben een lange adem, zeker nog tot het eind van 2023. Maar werknemers willen geen kerstakkoord, ze hebben liever een paasakkoord!’

Intertek is een onafhankelijk controlebedrijf in Hoogvliet. Het neemt monsters van bijvoorbeeld ladingen olie en controleert die in zijn eigen laboratorium. Er werken ongeveer 120 mensen. De leden van de FNV zijn eerder niet akkoord gegaan met het loonbod van Intertek van in totaal vijf procent. Zij willen een veel beter bod waarin automatische prijscompensatie is inbegrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *