Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPNIEUW PREMIESTIJGING SCHIEDAMSE ZORGVERZEKERAAR DSW

SCHIEDAM- Opnieuw verhoogt zorgverzekeraar DSW uit Schiedam de zorgpremie met 6 euro per maand naar 118 euro. De prijsstijging is volgens DSW onder meer noodzakelijk vanwege hogere zorgkosten. DSW houdt het eigen risico op 375 euro, 10 euro lager dan wettelijk is bepaald.

De premieverhoging bij het voormalige Schiedamse ziekenfonds wordt gezien als voorbode voor de verhoging bij andere zorgverzekeraars, die de zorgpremies nog bekend moeten maken. DSW komt jaarlijks als eerste met de zorgpremie en is daarmee al enkele jaren trendzettend.

De afgelopen jaren ging de premie bij de Schiedamse zorgverzekeraar omhoog onder meer door de vergrijzing, de kosten van nieuwe behandelingen en nieuwe dure medicijnen. Ook de overheveling van de kosten van de wijkverpleging naar de zorgverzekeraars zorgde voor een premiestijging.

Zorgverzekeraars hebben gezamenlijk 9,4 miljard euro aan financiƫle reserves op de plank liggen. Dat komt neer op ongeveer 550 euro per verzekerde. Zo blijkt uit cijfers van de Monitor Zorgverzekeringen van de Nederlandse Zorgautoriteit.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *