Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPNIEUW GEHEIMHOUDING STUKKEN AARDGASVERBOD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Er geldt opnieuw geheimhouding op stukken die te maken hebben met de kosten van het aardgasverbod dat mogelijk wordt opgelegd in Schiedam-Groenoord. Gelet op de economische en financiële belangen van de gemeente en anderen mag niets openbaar worden gemaakt uit: ‘Samenwerkingsovereenkomst Nieuwe Energie voor Groenoord (NEvG), Korting tbv woonlastenneutraliteit 2024-2027 en Uitleg rekenmodellen NEvG’.

Afgelopen zomer is door het gemeentebestuur ook al besloten tot geheimhouding van de documenten ‘Businesscase Energie voor Groenoord’ en ‘Haalbaarheidsonderzoek referentiecomplexen aansluiten op stadsverwarming in Groenoord’.

Het aardgasverbod in Schiedam-Groenoord kan door de bewoners zelf worden tegengehouden. Wanneer een hele straat weigert afstand te doen van hun aansluiting op het gasnet zal de gasleiding voor de betreffende straat blijven liggen. Dat staat in de businesscase (totale kosten voor Groenoord 120 miljoen euro) waarmee de wethouders Jeroen Ooijevaar (GroenLinks) en Fahid Minhas (VVD) vorige week op de proppen zijn gekomen.

Veel zal dus afhangen van de eigenwoningbezitters in Groenoord. Ook zij ‘moeten’ aansluiten op het warmtenet van Eneco. Daarvoor moet dan wel een extra hypotheek worden afgesloten (rente 1,2 %) met een looptijd van 30 jaar. Bij galerijwoningen uit de periode 1965 gaat het om een investering van 14.848 euro per huishouden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “OPNIEUW GEHEIMHOUDING STUKKEN AARDGASVERBOD SCHIEDAM

 1. Bewoners uit Groenoord kunnen zelf beslissen wel of geen gas met het tekenen van een contract. Als ze kiezen voor geen gas, kost dat een groot bedrag. Gelet op de economische en financiële belangen van de gemeente en anderen mag niets openbaar worden gemaakt. In mijn ogen is het een contract tekenen met je ogen dicht. Als de berekening van de gemeente onjuist is, zullen de bewoners uiteraard ervoor opdraaien. En wie zijn de anderen waarvoor de financiële en economische belangen gelden. Bepaalde wethouders en onze burgervader die aandelen hebben?
  Laaielichters met veel geld, o.a. v.d. Valk notarissen, woonplus (of is het woon min) Bernhard junior of andere huisjesmelkers?
  Hoe kan het zijn dat een democratisch gekozen stadsbestuur informatie weigert te delen met zijn inwoners over een onderwerp wat vele huiseigenaren aangaat?
  Als het zo fantastisch is waarom wordt het dan niet gedeeld?
  Nee, “hier zit een (gas) luchtje aan”.
  Het ontbreken en openbaar maken van informatie, kan de ogen openen.
  Politiek is de kunst van het bedrog.

 2. De bewoners die nier tekenen voor aardgasvrij in groenoord worden vast wel op een andere manier aangepakt door de streepjespakkenbrigade. Ze noemen zich groen, hebben lange teentjes en zijn errug rancuneus. Als ik in groenoord zou wonen zou ik subiet verhuizen, al zal het voor huizenbezitters niet meevallen om hun huis te verkopen in een wijk waar het zwaard van Damocles boven hangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *