Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPNIEUW GEEN ONTHEFFING VREUGDEVUUR VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Ook komende jaarwisseling wordt geen vreugdevuur toegestaan op het parkeerterrein aan de Broekweg in Vlaardingen. Een aanvraag om een ontheffing is afgewezen door de burgemeester.

Op 10 oktober ontving de gemeente een aanvraag van twee organisatoren voor een vreugdevuur in de Marktbuurt. In de collegevergadering van 23 september 2019 is het standpunt ingenomen dat geen ontheffing meer wordt verleend voor het organiseren van een vreugdevuur. Dit standpunt is ongewijzigd.

De burgemeester laat weten graag met de organisatoren in gesprek te gaan mochten zij in de omgeving van de Broekweg een activiteit voor de buurtbewoners willen organiseren. Hierbij geldt dan wel dat rekening moet worden gehouden met de maatregelen uit de noodverordening die op moment gelden.

Vanaf eind jaren ‘90 heeft de gemeente jarenlang de vuren op een beperkt aantal plaatsen gedoogd. Vanaf 2007 waren er vreugdevuren op de locaties Broekweg en Marathonweg. Het gedogen was een reactie op de ongeorganiseerde kerstboomverbrandingen en de traditionele kerstboomjacht vanuit de voorgaande decennia.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *