Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPNIEUW DRUGS VAN STRAAT IN SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- De politie in Schiedam-Nieuwland heeft een verdachte aangehouden voor bezit van drugs en geld. De verdachte liep woensdag tegen de lamp op het Nieuwlandplein. De arrestant is overgedragen aan recherche.

De politie haalt in de wijk Nieuwland veelvuldig drugs van straat.

Een dag voor kerst werd  door de politie in Nieuwland een handelshoeveelheid drugs in beslag genomen die werden aangetroffen in een auto op de Parkweg (aan de kant de Noordvest).

Op 21 september  is aan de Van Houtenlaan één verdachte aangehouden op basis van de opiumwet. De aanhouding vond plaats na controle van een auto met inzittenden. De drugs zijn in beslag genomen.

De drugproblematiek in Schiedam-Nieuwland is groot. Dat blijkt uit onderzoek door het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC). Straatdealen is een omvangrijk probleem en komt op veel plekken voor. De jonge straatdealertjes kunnen in Nieuwland opgroeien tot ‘grote’ criminele jongens die internationaal actief zijn in de drughandel, stellen de onderzoekers.

De jonge populatie in Schiedam is vatbaar voor rekrutering en criminele uitbuiting. Daarbij is misdaad niet alleen een ‘vrijwillige kans’, want er worden ook jongeren geschaakt en misbruikt. Het zou gaan om ‘criminele uitbuiting en intimidatie in de drugsscene en bij mensenhandel’, aldus de onderzoekers van het RIEC.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *