Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPLOSSINGEN ONKRUIDPROBLEEM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het voortwoekerde onkruidprobleem in Vlaardingen kan worden opgelost. De fractie Boers (fB) reikt het stadsbestuur oplossingen aan in een dertiental schriftelijke vragen. De aangereikte oplossingen gaan onder andere over ‘okruidwerend ontwerpen’, het gebruik van Polymeergebonden voegvullingen en het inzetten van vaste teams bij het beheer van de buitenruimte.

Een greep uit de mogelijke oplossingen volgens fB: ‘ Het dagelijkse beheer van de buitenruimte kan in Vlaaringen voortaan in teams per buurt worden uitgevoerd. Daardoor raken medewerkers op elkaar ingespeeld, worden betere contacten met bewoners in de wijk gelegd, en ontstaat veel meer voldoening van het werk dan nu. Concreet: een team wordt verantwoordelijk van schoffelen tot beheer van nieuwe aanplant.

Vlaardingen zou voortaan klassieke ongebonden voegvulling (zand, steenslag) enkel op locaties met hoge gebruiksdruk mogen gebruiken, omdat onkruid daar toch wel wordt ‘weggereden’. Steeds vaker kiezen gemeenten ervoor om verhardingen te vervangen door printbeton, omdat de voordelen sterk opwegen tegen de nadelen, meent de fB: ‘Groot voordeel van printbeton is dat het duurzamer is dan voegmortel, het gaat zo’n dertig tot veertig jaar mee. Ook laat het geen water door en wordt het niet kapot gereden. Bovendien wordt onkruid volledig tegengegaan.’

FB: ‘Bij de planvorming in de openbare ruimte is onderscheid te maken in drie hiërarchische niveaus waarop beleid wordt bepaald en uitgewerkt: strategisch, tactisch en operationeel niveau. Onkruidwerend ontwerpen hoort in alle niveaus thuis.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “OPLOSSINGEN ONKRUIDPROBLEEM VLAARDINGEN

  1. Jammer dat er alleen maar in oplossingen wordt gedacht, misschien is het tijd om er ook eens iets mee te gaan doen.
    Onze wijk gaat gebukt onder onkruid en los liggende bestrating.
    Jammer.

  2. Leuk van die teams in de wijken, ik heb zelf in de jaren 70 bij de plantsoenen dienst , van de gemeente vlaardingen gewerkt , als hovenier. Wat er omschreven word, gebeurde dan ook, kort gezegd, groen onderhoud. Het contact met de wijk viel mee (Holy noord ), is eigenlijk het melden niet waard, rest nog de vraag wie betaald het en waar komt het geld vandaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *