Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OPLOSSING TEGEN DIAGONAAL OVERSTEKEN FIETSERS VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Verleg de fietsoversteek ter hoogte van de Schiedamsedijk in Vlaardingen iets naar het zuiden. Volgens het CDA in Vlaardingen is dat dé oplossing tegen het veelvuldig schuin oversteken van de kruising door fietsers, want de fietsoversteek is nu onveilig bij het knooppunt Vijfsluizen, vindt het CDA.

Zo’n 90% van de fietsers en bromfietsers steken hier schuin of diagonaal over terwijl dit niet de juiste route is. De partij voelt het stadsbestuur hierover aan de tand met schriftelijke vragen en een video om de zaak te illustreren. Het CDA wil van het gemeentebestuur onder meer weten of men het met hen eens is dat de situatie opgelost kan worden door de fietsoversteek ter hoogte van de Schiedamsedijk iets te verplaatsen (zie afbeelding links).

Het antwoord van de gemeente was tot nu toe dat er technisch gezien geen mogelijkheid bestaat om de situatie aan te passen, zodat deze fietsoversteek duidelijker wordt en het schuin oversteken helemaal verdwijnt. Daarnaast zullen ook de benodigde financiële middelen een rol spelen. Vervolgens heeft het CDA een eigen verkeerskundige een schetsontwerp laten maken van een mogelijke technische oplossing.

Wat het CDA betreft kan de door hen aangedragen oplossing onderdeel uitmaken van de Metropolitane Fietsroute Westland-Rotterdam waardoor ook de financiële dekking gegarandeerd is.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “‘OPLOSSING TEGEN DIAGONAAL OVERSTEKEN FIETSERS VLAARDINGEN’

  1. De wachttijd voor het fietsstoplicht is zo lang, dat je op drukke momenten wel schuin MOET oversteken. En zie, weer een verkeerde gewoonte geboren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *