Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPLOPENDE KOSTEN BIJ THUISWERKEN AMBTENAREN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gemeente Schiedam ziet de kosten oplopen voor het zo veel mogelijk thuiswerken van alle ambtenaren. Zeker nu besloten is de regeling vooralsnog tot 1 januari voort te zetten. Eind deze maand stond de teller al op 60.000 euro aan extra kosten. Het betreft extra voorzieningen die getroffen moesten worden om het thuiswerken mogelijk te maken en extra apparaten (laptops, Ipads en telefoons).

Burgemeester Cor Lamers (CDA): “Het is een momentopname, want de kosten lopen door. Maar er zit natuurlijk best het nodige nog aan te komen. We hebben in ieder geval een inschatting gemaakt met de peildatum 1 september.
Even heel concreet; de thuiswerkvergoeding daar zijn we over aan het nadenken, maar dan in de iets meer structurele zin. Op dit moment vergoeden wij ad hoc de kosten die medewerkers maken of moeten maken om thuis te kunnen werken, maar we hebben inmiddels een paar hele mooie voorbeelden, ook vanuit Rijksniveau die we waarschijnlijk ook gaan introduceren. Dan denken we dus aan een maximum bedrag per medewerker wat we dan desgewenst kunnen verstrekken.”

Het thuiswerken door ambtenaren is ingegeven door het diepgeworteld coronageloof: het idee dat de wereld is getroffen door een ‘killer virus’. Afgelopen weekend wisten RIVM en gevestigde media nog te melden dat er zogenaamd 38 doden waren gevallen op één dag door ‘het virus’. In werkelijkheid waren er 21 van voor half april (op een bevolking van 17,5 miljoen mensen overlijden er dagelijks gemiddeld 420 aan tal van oorzaken).

In 2020 overleden er in heel Nederland tot en met week 11 (9 maart tot en met 15 maart) gemiddeld 3 145 mensen per week, net iets minder dan in 2019 toen er in de eerste 11 weken gemiddeld 3 174 mensen overleden. Per week overlijden er gemiddeld 2 900 mensen, maar in de winter overlijden er doorgaans meer mensen dan in de zomer. Hogere sterfte in de winter valt vaak samen met een periode van griep en/of kou. Zo was er begin 2018 sprake van een uitzonderlijk lange periode van vooral griep. In die periode was de sterfte uitzonderlijk hoog met in week 10 (5 tot en met 11 maart) bijna 4 100 sterfgevallen (Bron: CBS).

Ruim 800 artsen en meer dan 1000 medisch professionals, waaronder 13 hoogleraren, roepen politici op om zich onafhankelijk en kritisch te laten informeren over het beschikbare bewijs. Zij vragen politici openbaarheid van besluitvorming te eisen en te allen tijde proportionaliteit en subsidiariteit mee te laten wegen bij het uitrollen van beleid. Om zo in de beleidsdiscussie over covid-19 weer oog te krijgen voor het doel dat maatregelen zouden moeten dienen: het verbeteren van de volksgezondheid.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “OPLOPENDE KOSTEN BIJ THUISWERKEN AMBTENAREN SCHIEDAM

  1. Ze zijn in ieder geval weer hard aan het werk om voor zichzelf allemaal voordeeltjes en extraatjes te regelen, en bevestigen zo wederom alleen maar de heersende vooroordelen die er tegen hen bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *