Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OPKOPEN GOEDKOPE HUIZEN SCHIEDAM NIET ALTIJD ONGEWENST’

SCHIEDAM- Het opkopen van huizen tot 140.000 euro door particulieren voor de verhuur is niet altijd ongewenst. Dat krijgt de SP te horen van het gemeentebestuur van Schiedam. De partij heeft vragen gesteld naar aanleiding van een aantal klachten van Schiedammers die een goedkoop huis wilden kopen en overboden werden door opkopers die niet van plan zijn om in deze woningen te gaan wonen.

Volgens het gemeentebestuur is er ook vraag naar (vrije sector) huur van woningzoekenden die niet willen of kunnen kopen en niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Al erkent men op het stadskantoor dat het nog niet duidelijk is of er een prijsopdrijvend effect is door deze ontwikkeling.

In Schiedam speelt aankoop met oog op verhuur met name in de wijk Oost. In 2017 betrof het 22 % (alleen het percentage is bekend) van de verkochte woningen in deze wijk. In andere wijken met goedkope koopwoningen worden in verhouding veel minder woningen aangekocht voor verhuur. Voor Schiedam als geheel gaat het om circa 10 % van de verkochte woningen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *