Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPHELDERING WEIGERING 1 MILJOEN VOOR ARMOEDEBESTRIJDING SCHIEDAM

SCHIEDAM- De fracties van AOV en OPS in de Schiedamse gemeenteraad willen opheldering over het weigeren door het stadsbestuur van 1 miljoen euro voor armoedebestrijding. Het geld wordt beschikbaar gesteld door het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. De directeur van het fonds heeft over het afslaan vorige week al zijn ongenoegen gespuwd via zijn online propagandakanalen (Wie betaalt, bepaalt…Vermomd als journalistiek).

De twee fracties verzoeken het stadsbestuur om inzage in alle informatie en correspondentie tussen de gemeente Schiedam en het fonds. Onder correspondentie verstaan de twee onder andere mail, communicatie via de telefoon (waaronder whatsapp) en voicemail.

De reden voor het weigeren van de 1 miljoen zou onder andere te maken hebben met de huidige demissionair status van het college, waardoor geen ingrijpende beslissingen kunnen worden genomen. Het AOV en de OPS zijn van mening dat de bestrijding van armoede in Schiedam nooit een controversieel punt kan zijn.

3 reacties op “OPHELDERING WEIGERING 1 MILJOEN VOOR ARMOEDEBESTRIJDING SCHIEDAM

    1. Armoedebestrijding kan ook van uit de mensen zelf Boris, een televisie hoeft niet persé 2 meter breed te zijn, je hoeft geen 8 kinderen te baren, je hoeft geen katten in huis te nemen, je hoeft niet iedere week een nieuwe tattoo of piercing, er hoeft niet altijd Nike op je schoenen en kleding te staan. Zo houdt men nog eens een paar centen over.

  1. Als ik zie wat er in Nieuwland allemaal voor gebruiksvoorwerpen afgedankt op straat zijn gepleurd is er dus geen sprake van armoede maar van te hoge uitkeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *