Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPHELDERING PRIJSKAARTJE WEGHALEN KERSTBOOM VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het verwijderen van de gemeentelijke Kerstboom aan de Markt in Vlaardingen in de middag van Tweede Kerstdag rond 16.00 uur heeft vragen opgeroepen bij de Fractie Boers. De raadsleden vragen aan burgemeester en wethouders ‘waarom zo vroeg al, terwijl de Kerstdagen nog niet eens voorbij waren?’ De fractie hoort graag waar men mogelijk bang voor is als er nota bene op een paar meter van de boom een enorme mobiele camera staat gestationeerd.

Een dag later is ook de kerstboom bij het winkelcentrum aan de Van Hogendorplaan in Vlaardingen-Babberspolder weggehaald. Weer een dag later stonden drie kerstbomen in brand op een grasveld aan de Meester L.A. Kesperweg. Om 00.49 uur werd de brandweer gebeld voor het vuur bij de bomen tussen de flats in de Babberspolder. Een deel van de grote boom heeft in brand gestaan, twee kleinere exemplaren zijn volledig afgebrand.

De Fractie Boers wil van het stadsbestuur weten wat de precieze kosten waren van het weghalen van de boom voor het stadhuis op zo’n dure dag als Tweede Kerstdag. Ook is de fractie benieuwd wat de totale gespecificeerde beveiligingskosten zijn die de gemeente dit jaar rond Kerst en Oud en Nieuw heeft gemaakt. Boers: ‘Vindt u die kosten opwegen tegen het verbieden van een vreugdevuur (aan de Marathonweg)? Hoe verhouden zich de inspanning en kosten op het gebied van veiligheid ten opzichte van bijvoorbeeld het niet structureel ‘s nachts willen inzetten van Toezicht & Handhaving, terwijl veel Vlaardingers daar al lange tijd om vragen?’

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *