RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPENING WINTERLICHT SCHIEDAM

RESERVE 1 Winterlicht foto 2SCHIEDAM- Vuurartiest Marc Geraads opent om 17.45 uur met een spectaculaire vuurshow de vierde editie van lichtkunstfestival Winterlicht Schiedam. Dit vindt plaats in het Julianapark. Met vuur, hoepels en brandende letters zet Geraads het thema van dit jaar ‘Liduina, devotie en visioenen’ in de schijnwerpers. De show completeert het officiële openingswoord van wethouder Marcel Houtkamp.

Voorafgaand aan de opening wordt ook de nabijgelegen Liduinastraat in een bijzondere verlichting gezet door kunstenares Yvon Koopman. Om 17.30 uur start een optocht van lampionnen en dans van de Liduinastraat (Frankeland) en brengt het licht naar het Julianapark. Aansluiten mag.

Na de opening kunnen bezoekers de twintig speciaal voor Winterlicht gemaakte lichtkunstwerken en installaties bekijken, verspreid door het park. Voor extra uitleg start iedere avond om 20.00 uur een rondleiding langs de werken. Een groot deel van de kunstenaars is bovendien zelf aanwezig.

In de centrale koepel van het park is daarnaast elke avond een programma van muzikanten, lichtorkesten en dj’s, met Wereldmuziekfestival Verueño samengesteld. Er zijn bij het thema passende maaltijden en op donderdag is er een Liduinasnack, gemaakt door het Lentizcollege. Het gehele programma is te bekijken op www.winterlicht.nl

Ook in de stad zijn deze week twee Winterlicht-kunstwerken te zien. Schiedamse kunstenaar Aldo Hoeben maakte samen met leerlingen van het Lentiz college een enorm kunstwerk van LED-licht, te aanschouwen vanaf de snelweg A20. De installatie van de Amsterdamse kunstenaar Paul Baartmans schijnt de hele maand vanaf de hoogste verdieping van het gemeentekantoor aan het Stadserf in Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *