Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPENING NIEUWLANDPLEIN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Aanstaande donderdagochtend opent wethouder Marcel Houtkamp officieel het vernieuwde Nieuwlandplein. Hij doet dat door om 9.45 uur rond de rotonde te fietsen met een groep kinderen van omliggende basisscholen Het Startblok, ’t Meesterwerk, Ababil, De Taaltuin en Het Talent. De kinderen versieren voorafgaand hun fietsen en ontvangen een kleine attentie.

De nieuwe inrichting van het Nieuwlandplein is overzichtelijker, gebruiksvriendelijker en veiliger voor alle weggebruikers. De fiets- en voetgangersoversteekplaatsen zijn verder van de rotonde komen te liggen. Daarnaast zijn verschillende snelheidsbeperkende maatregelen toegepast, zoals nieuwe drempels, kortere opstelstroken voor afbuigend verkeer, smallere rijbanen en duidelijkere belijning. Fietsers en voetgangers kunnen makkelijker en veiliger oversteken.

De uitvoering vroeg weliswaar om een volledige afsluiting van het Nieuwlandplein, maar door langere werkdagen, het combineren van werkzaamheden en het tegelijk uitvoeren van taken kon de uitvoering aanzienlijk worden verkort tot drie weken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *