Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPENING HARING- EN BIERFESTIVAL VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) opent vanavond om 20.55 uur het Haring- en Bierfeest (tegenwoordig het Haring- en Bierfestival) op het podium aan de Westhavenplaats, voorafgaand aan de hoofdact.

Het Haring- en Bierfeest is vooral morgen een cultuurhistorisch stadsfeest met een vloot historische schepen, wateractiviteiten, nautische- en ambachtsmarkt en braderie.

Ook is er het shantyfestival, havensurvival, techniek- en dienstenplein, abseilwand, autoboulevard, kinderavontureneiland, zangtalentenjacht, petit Montmartre, jeugdprogramma, diverse demonstraties, multiculturele markt, diverse muziekpodia, groot horecaterras met hoofdpodium, kermis en straattheater.

Het originele Haring- en Bierfeest begon in 1974. Nadat een jaar eerder het 700-jarig bestaan van Vlaardingen zo’n groot feest was, besloten een aantal mensen om een jaarlijks terugkerend feest te organiseren: Het Haring- en Bierfeest. Destijds werd gekozen voor de eerste zaterdag van september. Niet zelden trok het festival meer dan 100.000 bezoekers naar de stad. Een traditie was geboren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *