Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPENHEID VANUIT ACHTERKAMERTJESOVERLEG VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Alle declaraties van de politieke partijen in de Vlaardingse gemeenteraad over 2018 worden alsnog gepubliceerd. Achter gesloten deuren is hiertoe besloten door de fractievoorzitters. Eerder leek een raadsmeerderheid daar niets voor te voelen, omdat de publicatie vooral zou zijn ingegeven uit wraak om de SP een hak te zetten.

Vorige week kwam de fractie Kerkhof met het vcoorstel om alle bonnetjes openbaar te maken. De fractie bestaat uit de vier raadsleden die onlangs uit de SP zijn gestapt, maar op hun zetels zijn blijven zitten. In voorgaande jaren zou de SP fractievergoedingen hebben gebruikt om hun pand aan de Broekweg te financieren. Dit zou tegen de regels zijn. De fractie Kerkhof denkt hiervoor niet (meer)aansprakelijk te zijn, maar eventueel onterecht gebuikt geld wel te kunnen laten verhalen op hun oude partij.

Openbaarmaking van alle vergoedingen hing begin deze week al in de lucht. Voor de microfoon van Omroep Vlaardingen zei VVD-fractievoorzitter Kees Rijke geen bezwaar te zien in openbaarmaking. Rijke: “Zeker omdat er intern nogal gedoe over is. Het ligt op straat. Dan denk ik laten we maar openheid van zaken geven. Wij als VVD vinden dat wij dat kunnen ondersteunen.”

Dat zaken niet in het openbaar, maar in beslotenheid worden besproken én besloten is voor de fractie van de CU-SGP goed uit te leggen. Erik van Pienbroek (CU-SGP) bij Omroep Vlaardingen: “Het zou wel eens zo kunnen zijn dat sommige zaken die besproken worden echt geheim zijn, maar aan de andere kant, er zijn gewoon dingen die in beslotenheid wél besproken worden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat iemand vanuit een bepaalde fractie een toelichting wil geven aan de andere fractievoorzitters, hoe iets zit waarvan je zegt, het zou niet goed zijn als dat dadelijk naar buiten gebracht wordt.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *