RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OPENEN SLAGBOOM VLAARDINGEN GAAT 51.100 EURO KOSTEN’

VLAARDINGEN- Er is een bedrag van 51.100 euro nodig voor het bedienen van de slagboom aan de Breeweg in het Vlaardingse buitengebied. Dat heeft wethouder Bart Bikkers (VVD) berekend in reactie op de wens van de CU-SGP en BvV om de slagboom overdag open te zetten, zodat recreanten weer gebruik kunnen maken van het parkeerterrein.

De slagboom werd in april neergezet om de parkeerplaats ontoegankelijk te maken voor hangjongeren.

Bikkers: “Sinds enkele maanden hebben we geen enkele klacht meer gekregen van de bewoners. We hebben geen enkele klacht gekregen van recreanten en we hebben ook niet gezien dat er veelvuldig in de bermen geparkeerd werd. We hebben gezien dat de bestaande parkeerplaatsen afdoende zijn om het recreatief gebruik van het gebied goed te kunnen waarborden, dus wat mij betreft is dit een discussie die misschien niet heel erg relevant is.”

Daarnaast voorziet de wethouder een kostenpost wanneer de slagboom overdag moet worden geopend, in overleg met Staatsbosbeheer, zoals CU-SGP en BvV verzoeken.

Bikkers: “Ik heb op een bierviltje zitten berekenen: 40 euro per uur, ‘s avonds 50 euro per uur, dan is het iets duurder. ‘s Avond met zijn tweeën, want dan is het donker, dus dan moet je omwille van de veilheid met zijn tweeën gaan. Dat 365 dagen per jaar. Dat is 51.100 euro.”

1 reactie op “‘OPENEN SLAGBOOM VLAARDINGEN GAAT 51.100 EURO KOSTEN’

  1. HaHa,Mr Bikkers gaat wel heel erg kort door de bocht.
    Volgens mij is er helemaal geen voorziening om mensen te huisvesten.
    365 dagen per jaar? Dan staan ze vastgevroren aan het asfalt in de winter.
    En dat allemaal voor een paar parkeerplekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *