WATERWEG ACTUEEL

OPEN HUIS STEDELIJK GYMNASIUM SCHIEDAM

OPEN HUIS STEDELIJK GYMNASIUM SCHIEDAM

Ook zangeres en actrice Noortje Herlaar zat ooit op het Stedelijk Gymnasium Schiedam.

SCHIEDAM- Het Stedelijk Gymnasium Schiedam houdt op woensdag 24 januari open huis met escape rooms, proeven en openhartige gesprekken.

Ben je weleens in Wiskunde Wonderland geweest? Of ontsnapt uit een escape room om erachter te komen wat het vak aardrijkskunde inhoudt? Op het Stedelijk Gymnasium Schiedam maak je het allemaal mee tijdens het Open Huis waar toekomstige leerlingen op een uitdagende manier kennismaken met het voortgezet onderwijs.

Het Stedelijk Gymnasium Schiedam is een van de veertig categoriale gymnasia die Nederland telt. Met het Open Huis wil de school laten zien dat het Stedelijk Gymnasium Schiedam niet alleen anders is, omdat er Grieks en Latijn wordt gegeven, maar vooral omdat er ruimte is voor talentontwikkeling, voor het individu. Niet iedereen die hier van school komt, wordt dokter, jurist of politicus. Zo zijn er heel wat ‘beroemde’ oud-leerlingen zoals zangeres en actrice Noortje Herlaar, de dj’s Erik van den Boom en Hila Noorzai, en cabaretier Stefan Pop die op het Schiedamse gymnasium zaten.

“Veel mensen hebben niet het juiste beeld bij onze school. Vaak wordt er toch gedacht dat het een elitaire school is. Het tegendeel is echter waar. Hier mag je zijn, wie je bent. We geven onderwijs op een hoog niveau, maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor interesses en talenten op ander gebied,” legt rector Benedict Hamans uit. “Omdat geen leerling hetzelfde is, doen we ons best om iedereen zoveel mogelijk op zijn of haar manier te laten doen waar hij of zij goed in is of juist uitgedaagd wil worden. School is veel te leuk om alleen maar les te hebben. Je krijgt bij ons meer dan een diploma; je leert wie je echt bent, wat je kunt en wat je wilt,” vervolgt Susanne Meerbach die teamleider is van klas 1 en 2.

Stedelijk Gymnasium Schiedam, Valeriusstraat 31, Schiedam. Open Huis 24 januari 15.30-21.30. Kijk voor het volledige programma op: www.stgs.nl

Webradio Torpedo

januari 12th, 2018

No Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *