WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPEN DAG RIJNMONDBAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Rijnmondband uit Schiedam start op zaterdag 11 maart weer met haar tweejaarlijkse Musickids project. Tijdens dit project van 12 weken leren kinderen vanaf 5 jaar alles over verschillende muziekinstrumenten.

Op scholen wordt, vaak door tijdgebrek, weinig tot geen aandacht besteed aan de muzikale vorming. Het leren bespelen van een instrument zorgt voor een betere motoriek, meer concentratie, het kunnen uiten van emoties en zelfs een positief effect op taalontwikkeling. Tot slot worden ook sociale vaardigheden verbeterd en leren kinderen om samen te werken. De Rijnmondband brengt daar verandering in, mede met het Musickids project.

Tijdens het project komen kinderen vanaf 5 jaar op een prikkelende en speelse manier in aanraking met de beginselen van muzikale vorming. In de eerste zes weken leren ze kennis maken met alle instrumenten en de basis van de algemene muzikale vorming. In de tweede zes weken worden lessen gevolgd in ons eigen opleidingstraject voor een door de kinderen zelfgekozen instrument. Alle lessen zijn gratis en worden op zaterdagochtend van 10.00 tot 12:00 uur in ons clubgebouw in Schiedam gegeven.

Inschrijven kan via: https://www.rijnmondband.nl/musickids/
Vrijblijvend langskomen kan tijdens de open dag op 4 maart aan de Van Deventerstraat 34 tussen 13:00 en 16:00 uur. Daarbij vertellen we alles over het Musickids project en de opleiding. Kinderen kunnen dan ook zelf alle instrumenten uitproberen en meemarcheren met de Jeugd Rijnmondband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *