Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPEN ATELIERS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het centrum van Schiedam is rijk aan kunstenaars, ateliers en galeries. Tijdens Open Ateliers Schiedam, in het weekend van 16 en 17 november, wordt deze diversiteit aan het publiek getoond met een atelierroute langs bijzondere plekken in de stad: bezoekkunstenaars in hun ateliers, koop kunst of doe mee aan gratis workshops.

Op 16 en 17 november 2019 vindt het Landelijk Atelierweekend plaats waarbij kunstenaars hun ateliers openstellen voor publiek. Zo ook in Schiedam! Tijdens Open Ateliers Schiedam maak je kennis met zo’n twintig professionele kunstenaars, zie je hen aan het werk in hun atelier en kun je direct bij hen eigen kunst aankopen. Ook is er een leuke kunstverloting: ziet u een mooi kunstwerk in een atelier, plaker een sticker bij! Het meest gewilde werk wordt zondagmiddag verloot. Naast de ateliers kun je binnenlopen bij een reeks Schiedamse galeries om uiteenlopende kunst te bewonderen.

In een aantal ateliers worden er tevens activiteiten georganiseerd. Ontdek de kunstenaar in jezelf tijdens een mini workshop zelfportrettekenen of zeefdrukken, of bewonder een demonstratie glasblazen of aquarelleren. Kom langs, er valt genoeg moois te ontdekken!

De deelnemende locaties van Open Ateliers Schiedam zijn op 16 en 17 november tussen 11:00 en 17:00 uur gratis te bezoeken. De kick-off van dit weekeinde vindt plaats bij KunstWerkt in Ruimte in Beweging aan de Boterstraat 81. Hier vindt ook de feestelijke afsluiting plaats op zondag, van 16:00 tot 18:00 uur, tijdens de finissage van de tentoonstelling Voel! U bent van harte welkom om deze gelegenheden bij te wonen. Stickers voor de verlotingsactie zijn tijdens het atelierweekend tevens verkrijgbaar bij Stichting KunstWerkt.

Kijk voor een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en galeries op www.stichtingmooiwerk.nl, of haal vanaf 5 november een overzichtskaart op bij Mooi Werk (Hoogstraat 97) of KunstWerkt.

Open Ateliers Schiedam is een samenwerking tussen Stichting Mooi Werk, Stichting KunstWerkt en de landelijke organisatie Stichting Kunstweek en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Schiedam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *