Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

PAS OP VOOR EIKENPROCESSIERUPS SCHIEDAM

SCHIEDAM- De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Schiedam. De brandharen van de rups kunnen door de wind meegevoerd worden waardoor ze op de huid of in kleding terecht komen. De brandharen dringen met hun weerhaakjes gemakkelijk in de huid, ogen en luchtwegen. Met als reacties pijnlijke huidirritaties, rode pijnlijke ogen en ontstekingen van het slijmvlies van neus, keel en luchtwegen. De reacties kunnen per persoon verschillen.

Eikenbomen met de eikenprocessierups zijn te herkennen aan de specifieke nesten op de stammen of dikkere takken: dichte spinsels van vervellinghuidjes met brandharen en uitwerpselen.

In verband met schade¬ en verspreidingsrisico’s is per direct overgegaan tot intensieve bestrijding door Irado door rupsennesten in te kapselen met lijmstof en aansluitend te verwijderen. Bomen en andere rupssoorten ondervinden geen schade van deze methode.

Er wordt geen veelheid aan waarnemingen verwacht. Mensen die de rups waarnemen, wordt verzocht contact op te nemen met de gemeente via 14 010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *