Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOST-EUROPEANEN TEGEN ARBEIDSMIGRANTEN VLAARDINGEN-WEST

VLAARDINGEN- Een groepje Oost-Europeanen in Vlaardingen wil perse geen arbeidsmigranten als nieuwe buren. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar Vlaardingen) laat dat weten bij bespreking van de aanpak van woonoverlast.

Somers: “In de Westwijk is een nieuwe Vereniging van Eigenaren (VvE, red.) opgestaan in één van de complexen. Wat ook hard nodig was. Dat zijn een Pool, een Let en een Nederlander. De eerste vraag die zij gesteld hebben aan de gemeente Vlaardingen: kunt u ons helpen om onze splitsingsakte zo aan te passen, zodat het niet meer verhuurd kan worden aan arbeidsmigranten.”

De wethouder ziet de vraag van de VvE als het effect van de ingevoerde maatregelen. Vlaardingen is bezig met het tegengaan van de splitsing van woningen voor kamerverhuur. Op die manier moet het opkoopbeleid van uitzendbureaus worden voorkomen. Ook zijn maatregelen genomen voor uitbreiding en intensivering van de controle en het vergelijken van gegevens in de BRP (basisregistratie personen).
Met de maatregelen moet worden voorkomen dat met name de sociale koopvoorraad tot 140.000 euro wordt opgekocht door investeerders die deze panden tegen woekerhuren aanbieden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *