WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK VERGUNNING MET NEGATIEVE BIBOB-TOETS SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een negatieve Bibob-toets hoeft geen belemmering te zijn voor een pandeigenaar om een vergunning te krijgen voor de verhuur in Schiedam. In theorie kan een verhuurdersvergunning worden geweigerd, blijkt uit een toelichting op het Uitvoeringsprogramma Woonoverlast, maar een vergunning kan ook worden verleend onder voorwaarden.

De burgemeester is verantwoordelijk voor het besluit over de vergunningverlening en gebruikt het Bibob-advies ter motivering van het besluit. De burgemeester zal, bij het voornemen van een negatieve beslissing op basis van een Bibob-advies, de betrokkene in de gelegenheid stellen zijn zienswijze naar voren te brengen. Betrokkene kan dan het Bibob-advies inzien. Tegen de uiteindelijke beslissing van de burgemeester waarin een Bibob-advies is verwerkt kan bezwaar en beroep worden ingesteld.

De Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur is een Nederlandse wet die in 2003 is ingesteld. Doel is dat gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries de integriteit van houders en/of aanvragers van vergunningen en subsidies toetsen bij het landelijk bureau Bibob.

Vooralsnog zit de gemeente Schiedam sinds vorig jaar vooral de wat kleinere huisjesmelkers achter de broek. Alleen bij grote aanwijzingen wordt de gemeenteraad vooraf geïnformeerd. Dat gaat niet gebeuren bij een bemiddelaar met vijf woningen, want er zijn er ook met vierhonderd woningen, zo heeft de burgemeester vorig jaar mei al laten weten.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “OOK VERGUNNING MET NEGATIEVE BIBOB-TOETS SCHIEDAM

  1. Hebben ze er toch veel niet goed getoetst blijkt hier in West met alle overlast, herrie en overbewoning. Waar wordt op getoetst dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *