Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK SP VLAARDINGEN VOOR KOMST ASIELZOEKERSCENTRUM

VLAARDINGEN- De Vlaardingse oud-wethouder Arnout Hoekstra (SP) vindt de komst van het drijvend AZC in Vlaardingen een prima zaak. Vorige week kwamen zijn oud-strijdmakkers in de gemeenteraad nog met forse kritiek op de burgemeester, omdat de gemeenteraad is gepasseerd bij het besluit voor het AZC. Hoekstra: ‘Heel goed dat het college doorpakt en verantwoordelijkheid neemt in het helpen van mensen in nood. Geen enkele reden om daar als college je excuses voor aan te bieden.’

De SP van Hoekstra verloor op 16 februari 2019 in een klap alle raadszetels in Vlaardingen toen het de SP-fractie duidelijk werd dat Hoekstra uit het stadsbestuur was gestapt om lijsttrekker te worden voor de SP bij de verkiezingen voor het EU-parlement. De Vlaardingse fractie was hiervan niet op de hoogte. De SP raadsleden braken alle vier met de partij, maar behielden hun zetels. Hoekstra verspeelde vervolgens alle zetels van zijn partij in Brussel. In Vlaardingen had Hoekstra, als oud-wethouder financiën, de gemeente achtergelaten met een tekort van 24,1 miljoen euro.

De zetelrovers van de SP in Vlaardingen gaan tot de verkiezing in maart volgend jaar door als fractie Kerkhof. Ze zijn net als Hoekstra voor het AZC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *