WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK SAMIR B. (29) SCHIEDAM VERDACHT VAN COCAÏNESMOKKEL

SCHIEDAM- Samir B. (29) uit Schiedam wordt door het Openbaar Ministerie (OM) gezien als één van de belangrijke kopstukken in de zaak rond de smokkel van 16.174 en 7.200 kilogram cocaïne. Op 21 april is in een pand in Schiedam zo’n 3 miljoen euro aan contanten gevonden. Dit bedrag wordt toegeschreven aan medeverdachte Yassine B. (26), eveneens uit Schiedam.

In april waren er invallen in Schiedam, Den Bosch, Dordrecht en Fijnaart. Daarbij nam de politie drie woningen in beslag, waaronder een in het Spaanse Marbella met een waarde die geschat wordt op vijf miljoen euro.

In totaal zijn drie Turkse verdachten, met tevens een Nederlands paspoort, opgepakt in Nederland, waaronder ook Atif S. (29) uit Vlaardingen. Hij is in februari vorig jaar al aangehouden. S. is inmiddels door de rechtbank Rotterdam veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4,5 jaar.

In Duitsland zijn nog eens elf verdachten gearresteerd. Het bewijs in de zaak komt volgens het landelijk parket van het Openbaar Ministerie mede uit door de politie gekraakte chats van Sky ECC.

De cocaïne is gevonden in Hamburg (ruim 16 ton) en in Antwerpen (ruim 7 ton). De geadresseerde voor die transporten was een verder niet bestaand Rotterdams bedrijf, dat werd geleid door S. De Hamburgse containers waren uit Paraguay aangekomen en waren via Tanger en Rotterdam gegaan. De cocaïne zat in blikken plamuur verstopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *