Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK ONDERZOEK BEWONING VOLKSTUINEN VIJFSLUIZEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- Ook volkstuincomplex Vijfsluizen in Schiedam-West is onderwerp van onderzoek voor de plaatsing van mini-woningen (tiny houses). Dat heeft wethouder Fahid Minhas (VVD) zojuist gezegd in de raadscommissie. Vorige week werd al bekend dat wordt nagedacht over tiny houses op volkstuincomplex Thurlede, aan de rand van het Beatrixpark. Vijfsluizen wordt nu aan het plan toegevoegd. Minhas: “We gaan dat nader uitwerken, want ik weet dat het op Thurlede gevoelig ligt.”

Het bestuur van Thurlede is niet heel erg geïnteresseerd in de plannen voor permanente bewoning op hun complex, meldt Karin de Vries (AOV). De wethouder denkt een deel van de bezwaren weg te nemen door het instellen van een parkeernorm nul voor bewoners van de tiny houses. Minhas: “Geen auto hoort bij het zelfvoorzienende van een tiny house . Het gaat om een hele andere wooncultuur.“

Monique Rotteveel (LOS): “Waar zouden die dan moeten komen, eventueel in Thurlede? Want ik zie de ruimte niet.” Minhas: “Op plekken van huidige huisjes op het moment dat die huidige huisjes mogelijk vrij zouden komen.”

Enthousiast voorstander van tiny houses op Vijfsluizen is raadslid John Maris (Progressief Schiedam). Hij is voorzitter van de volkstuinvereniging in Schiedam-West. Maris: “Volkstuinen zijn al een soort tiny houses. Zelf heb ik de afgelopen 5 maanden ook in mijn tuinhuisje geslapen.”

Een tiny house is gemiddeld 50 m2 groot, waar mogelijk zelfvoorzienend, duurzaam en een goed betaalbaar optrekje.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “OOK ONDERZOEK BEWONING VOLKSTUINEN VIJFSLUIZEN SCHIEDAM

  1. Geweldig dat Schiedam nu eindelijk werk maakt van het faciliteren van deze mooie, betaalbare, ecologische verantwoorde woonvorm waar zo’n enorme behoefte aan is. Tiny Houses passen juist uitstekend bij volkstuincomplexen, de meeste Tiny House bewoners hebben een liefde voor tuinieren en willen graag natuur inclusief wonen en leven. Met goede selectiecriteria, een beeldkwaliteitsplan en een samen vastgesteld Huishoudelijk Reglement kun je alle zorgen wegnemen. Mijn complimenten aan de gemeente, nu doorzetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *