Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK LASTENVERZWARING HUURDERS NA AARDGASVERBOD SCHIEDAM

SCHIEDAM- Huurders van Woonplus in Schiedam-Groenoord krijgen te maken met extra maandelijkse woonlasten van zo’n 27 euro wanneer het gasverbod wordt doorgevoerd. De corporatie wil alle sociale huurwoningen in de wijk aansluiten op een warmtenet met een aanvoertemperatuur van 70 graden, waardoor de stookkosten voor elke huurder met die 27 euro per maand zullen stijgen.

De maandelijkse extra 27 euro staat los van de kosten die alle huurders zullen moeten maken voor de aanschaf van een nieuw fornuis en pannen, doordat bewoners elektrisch of op inductie moeten gaan koken. In 2017 vroeg het toenmalige PvdA raadslid Zeynep Erdoğan hier al aandacht voor. De PvdA stelde voor om deze mensen tegemoet te komen met een renteloze lening of bijzondere bijstand.

Oppositiepartij LOS liet in maart weten dat raadsleden bij een voorlichtingsbijeenkomst een foto is getoond van Poetin. Rose: “Dat is een dictator en daar wil je geen zaken mee doen. Dat er naast het warmtenet een gasnet zal blijven is uitgesloten. Den Haag moet alleen nog even een dictaat schijven dat dit wettelijk mogelijk maakt. Poetin ‘eat your hart out’, zou ik zeggen’.
Voor eigenwoningbezitters in Groenoord ligt al een doorgerekend plan klaar voor het afsluiten van een lening. De eigenaren zullen gedwongen worden tenminste 13.650 euro te investeren, waarvoor het afsluiten van een extra lening tegen 2% rente onontkoombaar is, in het meeste gunstige scenario.

Het bestaande gasnet in Schiedam is in de toekomst niet bruikbaar voor een alternatief voor aardgas. Het gasnet zal voor een belangrijk deel voor 2030 worden gesloopt. In de afweging van duurzame alternatieven voor aardgas zouden alle beschikbare technieken zijn meegenomen. Alleen een warmtenet en all-electric oplossingen zouden op dit moment realistisch zijn.

Door het opleggen van een totaalverbod op het gebruik van aardgas in de wijk Groenoord, sluit Schiedam aan bij afspraken in het ‘klimaatakkoord’: door voor circa 1.000 miljard euro de CO2-uitstoot in Nederland terug te dringen kan de wereldwijde temperatuur op lange termijn (vanaf 2030) in theorie met heel misschien 0,0007° dalen.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *