Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OOK HUURBEVRIEZING BIJ WOONPLUS SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Ook huurders van Woonplus in Schiedam komen in bepaalde gevallen in aanmerking voor huurbevriezing of huurverlaging. Daarvan is de OuderenPartij Schiedam (OPS) overtuigd. Maar weten deze huurder dat zelf ook? OPS hoort graag hoe de gemeente deze voordelen voor huurders actief onder de aandacht van de Schiedammers gaat brengen. En op welke wijze Schiedamse burgers, die dit zelf niet kunnen, worden ondersteund bij het aanvragen van deze verlagingen.

De Woonbond denkt dat zo’n 13 % van de huurders in Nederland in aanmerking komen voor huurbevriezing of huurverlaging. De huurders zullen daar wel zelf om moeten vragen bij hun woningcorporatie.

De Woonbond en de overkoepelende organisatie van woningcorporaties Aedes hebben een sociaal woonakkoord gesloten. Daarin staat onder anderen dat mensen met een laag inkomen, met een huur boven de 720,42 euro, worden gecompenseerd voor de huurstijgingen van de afgelopen jaren. Onder een laag inkomen wordt verstaan een inkomen dat laag genoeg is voor de huurtoeslag.

Afgelopen week heeft de Woonbond een website gelanceerd waar huurders kunnen ontdekken of ze eventueel in aanmerking komen voor compensatie.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *