Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OOK DWANG TOT MONDKAPJES EN BOETES BIJ RET

SCHIEDAM- Reizigers in het openbaar vervoer zijn vanaf vandaag verplicht een mondkapje te dragen. De verplichting geldt niet op de perrons, stations en haltes. Wanneer u weigert een verplicht mondkapje dragen, riskeren u een boete van 95 euro. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor de aanschaf van het verplichte materiaal.

De RET wijst hun klanten op de verplichting. De vervoerder rijdt weer met een 100% dienstregeling, maar met een maximale bezetting van rond de 40%. Vanwege Pinksteren rijdt de RET vandaag nog zoals op elke feestdag een zondagdienstregeling. Vanaf morgen rijden ze weer nagenoeg volgens de reguliere dienstregeling. Ook de RET servicepunten en klantenservice zijn weer open op de gebruikelijke tijden.

Op het dragen van de verplichte mondkapjes wordt actief gecontroleerd en gehandhaafd. Op de vijf grootste metrostations zijn looproutes aangegeven die u dwingen afstand te houden. De maatregelen zijn allemaal opgelegd door het kabinet Rutte III, om een griepvirus te bestrijden (Covid-19) dat voor meer dan 99% van de bevolking niet of nauwelijks gevaarlijk is.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “OOK DWANG TOT MONDKAPJES EN BOETES BIJ RET

  1. Wordt je ook “ gedwongen” om een kaartje te kopen? al lijkt het er wel op,als je het perron op wil,bij de poortjes….wordt je dus ook “ gedwongen” om een mondkapje op te doen? je kan ook gaan fietsen,met de auto,met de brommer,lopen desnoods,maar niemand wordt “ gedwongen” om een kaartje te kopen of een mondkapje om te doen,het is een verplichting en dat is heel wat anders….en zou het ook niet zo zijn omdat er “ maar” bijna 5000 corona overledenen zijn door dat “ gewone griepje” dat het komt door de maatregelen die er genomen zijn? als er geen maat regelingen genomen waren en het waren er 50.000 geweest? dan had u waarschijnlijk geschreven dat de regering veel te laat waren met maat regelingen en dat het voorkomen had kunnen worden door…..juist,maatregelen te nemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *