RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘OOK D66 SCHAADT VERTROUWEN POLITIEK VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- “Het vertrouwen in de Vlaardingse politiek is aardig weggezakt,” denkt fractievoorzitter Erik van Pienbroek van de CU-SGP. Hij zegt dit voor de microfoon van Omroep Vlaardingen aan de vooravond van het spoeddebat van vanavond, gewijd aan het handelen van wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen). Dat geknakt vertrouwen kan inmiddels ook worden toegeschreven aan het handelen van fractievoorzitter Koen Kegel van D66. Hij is afgelopen weekend door de mand gevallen als heuse internet-trol. Van Pienbroek: “Het grootse probleem wat ik eigenlijk zie zijn de reactie: de politici deugen niet. En dan gaat het er niet om van welke partij iemand is. Je bent gewoon de politicus die niet deugt.”

Onderwerp van het spoeddebat vanavond is het mogelijk niet voldoen aan de informatieplicht door wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen). De wethouder zou de tijdelijke verhuur van zijn koopwoning in Holy niet bekend hebben gemaakt bij zijn aanstelling als wethouder. Ook niet dat deze woning is verhuurd aan een groep van vier Roemeense arbeidsmigranten. Kees Rijke, fractievoorzitter VVD, bij Omroep Vlaardingen: “Hij zegt, het is wel gemeld tijdens het integriteitsonderzoek (door Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING), red). We weten niet precies wat er in dat BING-rapport staat, maar er zitten arbeidsmigranten in dat huis. Als hij dan ook nog de portefeuille krijgt met daarin het beleid rond arbeidsmigranten, dan moet er toch een lichtje bij hem zijn gaan branden.”

De wethouder is uitgenodigd om vanavond een verklaring af te geven over zijn rol in deze zaak. Daar zal de gemeenteraad dan een oordeel over uitspreken.

Bij D66 verheugt de fractievoorzitter al aan het gedwongen aftreden van Hoogendijk. Ook al is er nog geen enkel onderzoek gevoerd of bewijs geleverd voor onjuist handelen door Hoogendijk. Dat kwam afgelopen zaterdag aan het licht. De D66’er heeft onder een valse naam een reactie geplaatst op een nieuwsbericht van Webradio Torpedo. Daarin haalt Kegel uit naar Hoogendijk. Kegel schrijft, zogenaamd als ‘Edward’: “Nu heeft de wethouder zichzelf en Vlaardingen ook nog eens voor schut gezet. Dus die zal ook wel ontslagen worden.”
Daarover zijn Van Pienbroek en Rijke eensluidend: “Dat kan echt niet”. Kegel zou handelen in strijd met de Gedragscode uit 2003. Daarin staan regels hoe men geacht wordt zich als raadslid te gedragen.

Kegel heeft al laten weten: ‘ Dit had ik niet moeten doen’. Hoogendijk heeft een brief aan de gemeenteraad geschreven waarin hij de beschuldigingen aan zijn adres weerlegt. De affaire Kegel staat niet op de agenda voor vanavond.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

1 reactie op “‘OOK D66 SCHAADT VERTROUWEN POLITIEK VLAARDINGEN’

  1. Wat een niveau weer. Pot trollt de ketel. Het zou lollig zijn als het hier niet ging om gekozen volksvertegenwoordigers.

    Volgens mij zijn de ‘politici’ ondertussen helemaal uit het oog verloren dat er binnenkort verkiezingen aankomen?

    Één ding weet ik nu al absoluut zeker: dat ze zich na deze verkiezingen met z’n allen weer ontzettend verbaasd zullen tonen over de historisch lage opkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *