Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONZEKERHEID WIJNBOERDERIJ VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De toekomst blijft onzeker voor de Wijnboerderij aan de Zuidbuurt in Vlaardingen. De eigenaren zeggen niet te weten waar men aan toe is nu de Raad van Staten op zijn vroegst volgend jaar uitspraak doet over de bezwaren van natuur- en milieuorganisaties, maar buren betwijfelen dat: “De wijnboerderij is nog niet uitgekocht, dus er wordt nog onderhandeld.”

Pal langs het pand uit 1500 komt het Blankenbrugtracé te liggen. “Wij hopen natuurlijk dat het nog lang stil blijft staan, maar er wordt wel doorgewerkt met aannemers en dergelijke”, zegt Louise Holland van de Wijnboerderij. “Wij zijn allemaal nog in afwachting. Ik denk wel dat het een moeilijke klus wordt om de boerderij te behouden, omdat het tracé op 5 meter van de boerderij komt. Daarom zijn we ook een beetje bang dat de boerderij het niet houdt natuurlijk.” Meer wil Holland er niet over zeggen.

“De wijnboerderij is in onderhandeling met Rijkswaterstaat”, weet de buurvrouw bij Hoeve Avondrust. “Ze gaan natuurlijk niet het achterste van hun tong laten zien over hun eigen onderhandelingen die met Rijkswaterstaat lopen.”

Zeker is dat omwonenden in april vorig jaar voor het laatst zijn bijgepraat door Rijkswaterstaat over de toenmalige stand van zaken rond de Blankenburgtunnel. Een maand later heeft Minister Melanie Schultz van Haegen (VVD) het Tracébesluit voor de Blankenburgverbinding vastgesteld.

De Blankenburgverbinding is een nieuwe weg (de A24) die de A15 en A20 met elkaar verbindt ten westen van Rotterdam. Ook wordt de A20 tussen het Kethelplein en de aansluiting op de Blankenburgverbinding verbreed. De nieuwe verbinding komt te liggen aan de westkant van Vlaardingen en de oostkant van Rozenburg.

1 reactie op “ONZEKERHEID WIJNBOERDERIJ VLAARDINGEN

 1. Graag willen wij het volgende onder de aandacht brengen over de Wijnboerderij Vlaardingen aan de Zuidbuurt 40.
  Over de rug van ten minste één uitgebuite vrijwilligster die dag en nacht klaar stond en ondanks dat er nooit enig woord van dankbaarheid of een beloning tegenover stond, haar best deed om zoveel mogelijk te helpen, lopen Louise Holland en haar vriendin Joke Aartsen nu de zielenpoot uit te hangen.

  Terwijl ze wisten dat het plan tot de bouw zeker door zou gaan, bleef m.n. Mevr Holland een verkwistend leven leiden met dure kleding, uitjes en auto, zonder zich druk te maken over hoe hard er belangeloos gewerkt werd en er vaak heel boos met een grote bek werd gereageerd naar mijn vrouw toe.

  Dan het besef dat beiden pretenderen Hun God Jehova te aanbidden die wel voor alles zal zorgen terwijl er met voedsel wordt omgegaan waarbij je maag omdraait van de Gore vuiligheid, ingevroren voedsel van maanden oud, vuil ondergoed in de spoelbak van de restaurantkeuken, vliegen die over het eten lopen,kakkerlakken, muizen over de borden op de grond, Ratten die door de voedselkeuken lopen en het niet betalen van vele schulden.
  Misschien zou de voedsel en warenautoriteit er toch eens langs moeten.

  Dit is geen monument met historische waarde, maar een vervallen krot wat wegens wanbeleid, achterbaks gedrag en inhaligheid afgebroken moet worden. God straft niet onmiddellijk maar wel grondig, toch wel erg leuk dat het de Hollandtunnel heet. Toch nog gerechtigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *