WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONZEKERE TOEKOMST NAAKTSTRAND HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het voortbestaan van het nudistenstrand bij Hoek van Holland is onzeker. Bij de gemeente Rotterdam en binnen de Gebiedscommissie wordt nagedacht over een andere bestemming van het strand bij strandafslag Stuifkenszand.

Bij de gemeente Rotterdam speelt Marieke van Oudheusden (programmamanager cluster Maatschappelijke Ontwikkeling) met de vraag of er nieuwe voorzieningen moeten komen, nadat deze in de loop der jaren allemaal zijn verdwenen. Oudheusden: “De vraag is, in het kader van stadscultuur, of het nodig is, of dat je het zo wilt laten.”

De Gebiedscommissie is er nog niet uit. Ineke Vos (PvdA): “We zijn bezig met de toeristische ontwikkeling. We kunnen kijken of er ook iets moet gaan gebeuren met het Stuifkenszand, of dat het inderdaad recreatief blijft voor naakttoerisme, of op welke wijze daar nog een winstpunt gehaald kan worden. “

In 2008 is door de kustversterking het strand compleet veranderd. Met opgespoten zand is er een nieuw strand en een nieuw duingebied aangelegd. Afhankelijk mocht er in het bestaande duingebied nog worden gerecreëerd, maar nu is het afgerasterd en verboden gebied. Met de herinrichting van het gebied zijn ook de beide strandpaviljoens verdwenen. Naaktrecreatie is toegestaan tussen paal 116,12 en 116,62.

Aan de zuidzijde is net voor het naaktstrand, een aantal strandslaaphuisjes geplaatst. Het duingebied achter deze strandhuisjes is wel vrij toegankelijk, maar het Zuid-Hollands Landschap is van mening dat naaktrecreatie hier niet is toegestaan en controleert hier regelmatig.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

19 gedachten over “ONZEKERE TOEKOMST NAAKTSTRAND HOEK VAN HOLLAND

  1. Mooi verhaal van de gemeente met nog mooiere redenen om geen naaktstrand meer te realiseren.

   Nog 10 jaar, dan is lopen met onbedekt gelaat op straat voor vrouwen verboden.
   Mannen mogen geen korte broek meer dragen.
   Geen reclame borden met vrouwelijke afbeeldingen.
   Geen paarden voor de gouden koets, maar kamelen.
   Vervolgens Kerstmis afschaffen maar wel volop het insuline feest organiseren.
   Kortom, er zit meer achter.

 1. During the summer, the naaktstrand is always very popular and busy. It would be more to the point to give the naturist tourists some facilities to use ie a beach-club or two and some toilets.
  I for one would be very upset if moved as a naturist resident of HvH.

 2. Zit maar 1 ding op voor de bezoekers van dit strand die het willen behouden, trek samen met de Nederlandse Naturisten Federatie ten strijde, dan is er nog een kans dat het blijft. Komt niemand in verzet dan gaat men gewoon door met de plannen.

  1. NFN heeft inmiddels contact gehad met de gemeente Rotterdam. Wij gaan inderdaad met de gemeente in gesprek. Bezoekers kunnen contact met ons opnemen via info@nfn.nl.

 3. Gelukkig staat de wet achter ons met artikel 430a. Ze kunnen verbieden wat ze willen, maar iets wat al vanaf 1974 bestaat kan niet, zonder enige dwingende reden (en zeker niet met dat managementgebazel van ‘winst pakken’ etc.), worden afgeschaft. Je mag en kan daar, als er meer mensen zitten, gewoon doorgaan, alleen is het dan zogenaamd illegaal. wat het dus volgens de wet niet is.Verbod opnemen in de APV werkt ook niet, die is ondergeschikt aan de landelijke wetgeving. Elke prent is kansloos bij de rechter. Wel krijg je dan slecht geïnformeerde boa’s en ‘handhevers’ die hun bonnenboekje (vergeefs) gaan volschrijven en vooral irritant aanwezig zijn. Zoiets wordt in vel;e landen dan ook gewoon terreur genoend, maar hier ‘ontmoedigingsbeleid’. Maar het is een teken aan de wand dat ze überhaupt al op het idee komen om een goed lopend naaktstrand te willen sluiten. Dit strand is met openbaar vervoer te bereiken, in tegenstelling tot dat van de Maasvlakte. Gelukkig heeft de NFN de vinger aan de pols om ze te bekeren op het stadhuis. En ze uit te leggen hoe de wet in elkaar zit.

 4. Het getuigt toch van een verschrikkelijk bekrompen wereldbeeld als menseb zelfs iets onschuldigs en puurs als naaktrecreatie aan banden willen leggen. Een hele bevreemdende ontwikkeling in dit voorheen zo tolerante land

 5. Ik denk dat het naakt recreëren op het strand niet de steen des aanstoots was maar het gedrag van die ruigpoten in de duinen heeft het imago behoorlijk naar beneden getrokken.

 6. Al jaren geen probleem meer omdat de duinen verboden gebied zijn. Denk dat het meer in de koers ligt van zaken als afstoten van het gemeentelijk recreatie park daar. Gemeentes worden gekort, dus gaan ze kijken waar nog geld uit te peuteren valt.

 7. Hoe kun je geld peuteren uit een nudist? Heeft geen broek aan, dus ook geen broekzakken alzo geen portemonnee bij zich.

 8. Eerst was het een rustig prachtig natuurstrand, toen stap1 kwamen de fascisten van de gemeente hvh met hun concentratiekamp prikkeldraad voor de duinen afgezet , stap 2 daarna de kapitalistische commercie met dure strandhuisjes die voor Jan met de Pet niet te betalen zijn. Ook dit allemaal ingegeven oa door religie zijn we nu in stap drie —> ausradierung naaktstrand. Of hoe verpest je een rustig strand ? En niet te vergeten de ruigpoten in de duinen hebben het ook verziekt (reden voor prikkeldraad) waarom traden de boa’s daar niet tegen op ? Kontebonken in de duinen = boete !!

 9. Zou jammer zijn na 40 jaar. Sex in de duinen gebeurt, geen punt als ze het maar uit het zicht doen, geen aanstoot geven. Ben bang dat het naaktstrand binnenkort over is. Zie als inwoner van HvHolland idd steeds meer Arabieren op het strand en die doen het stiekem maar hebben er wel een uitgesproken mening over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *