Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONWIL HANDHAVING VERBOD SCHOTELANTENNES SCHIEDAM

Het Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangstsysteem (GSO) op het dak van de flat aan het Schuttersveld in Nieuwland (Foto: achief 2005).

SCHIEDAM- De verkiezingsbelofte van de nieuwe Schiedamse politieke partij LOS om het verbod op satellietschotels te handhaven krijgt bijval en kritiek. Vanuit de gevestigde partijen wordt uitsluitend afkeurend gereageerd. Vrijwel direct na plaatsing van de videoboodschap van LOS tegen de schotelantennes  kwam de weerstand gisteravond opgang, maar het bannen van schotelantennes voor satellietontvangst is helemaal niet nieuw in Schiedam. Het verbod bestaat feitelijk al sinds 2003 bij een aantal flats van verhuurder Woonplus. Waar het op aankomt is handhaving.

Begin deze eeuw was Schiedam baanbrekend met het verbieden van de schotels van particulieren aan de gevels van sociale huurwoningen. Schiedam haalde in januari 2005 de nationale pers door het eerst experiment met een Gemeenschappelijk Satelliet Ontvangstsysteem (GSO). Woonplus en het toenmalige ONS Cai hadden 2 jaar eerder met succes die eerste GSO van Nederland geplaatste op een van de flats aan het Schuttersveld. De corporatie is in november 2015 gestopt met het GSO, omdat er inmiddels voldoende alternatieven ontvangstmogelijkheden zijn, zonder schotelantenne.

Het zelf bevestigen van een schotelantenne aan het balkon is anno 2018 in Schiedam in strijd met de regels in de meeste huurcontracten, maar verhuurder Woonplus gedoogd het massaal overtreden van deze regel.

Wethouder Alexander van Steenderen (SP) liet afgelopen zomer aan LOS-lijsttrekker Andreas Rose weten geen haast te maken met maatregelen tegen de schotels.

1 reactie op “ONWIL HANDHAVING VERBOD SCHOTELANTENNES SCHIEDAM

  1. GLAS VEZEL AANSUITINGEN VOOR IEDER HUIS AANWEZIG DUS GEEN VERVUILENDE EN SLECHT ONDERHOUDEN SCHOTELS MEER NODIG OOK EEN VEILIGHEIDS PUNT VOOR DE TOEKOMST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *