Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONVOLDOENDE VERBETERING FOTOFESTIVAL SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Fotofestival Schiedam krijgt voor de eventuele editie 2019 geen subsidie meer uit het budget van het voormalige Centrum Beeldende Kunst (CBK). Vanaf dit jaar zal een eventuele aanvraag worden getoetst aan de subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten. De organisator van het Fotofesfival is hiervan op de hoogte gebracht. Het gemeentebestuur is bovendien van mening dat er onvoldoende verbetering zichtbaar is geweest bij het fotofestival 2018. Ook dat is besproken bij de evaluatie met de organisator van het festival.

Veel verbeterpunten zijn niet gerealiseerd. Zo is er door de gemeente verzocht om nieuwe inkomsten te verwerven, maar dit bleef achter. Het terugwinnen van Chambres de Schie, dat door omstandigheden niet door is gegaan in 2017, ging ook nu niet door. Er was beperkte samenwerking met professionele organisaties en musea. Schiedammers op straat confronteren met fotografie op straat is slechts deels van de grond gekomen. Ook waren te weinig lokale ondernemers bij het festival betrokken. En de communicatie liet te wensen over. Naast dit alles kampte de organisatie met het probleem dat er steeds minder leegstand is en dus minder beschikbare locaties.

Wat het gemeentebestuur betreft is aan de formele eisen voldaan door de organisator, maar aan de aanvullende aandachtspunten en verbeterpunten niet. De gemeente is over het algemeen positief over het inhoudelijke concept van het fotofestival. Wat echter nog steeds niet goed uit de verf komt, is de verankering in Schiedam, het belangrijkste verbeterpunt dat vanuit de gemeente is gesteld. Dat werkt door in de problemen met onder andere het vinden van geschikte locaties en samenwerkingspartners.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *