WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONVERMIJDELIJK: CLAIM BUREN SCHEEPSWERF SCHIEDAM-WEST

SCHIEDAM- Rond de bedrijfswoningen aan de Jan Evertsenweg in Schiedam-West hangt een onvermijdelijke claim. Ondanks de noodzaak is door de gemeente onderzocht waar eventueel uitstel van één of twee jaar mogelijk is, maar tevergeefs. Een oplossing voor de bedrijfswoningen naast scheepswerf Damen is door een uitspraak van de Raad van State (RvS) urgent.

Vijf bedrijfswoningen aan de Jan Evertsenweg worden opgekocht door de gemeente. Naar aanleiding van de uitspraak van de RvS met betrekking tot de vergunning van scheepswerf Huisman heeft het gemeentebestuur besloten om een inspanningsverplichting aan te gaan om de bewoners van de vijf bedrijfswoningen uit te kopen.

De bewoners van de bedrijfswoningen zullen bezwaar blijven maken tegen nieuw af te geven vergunningen die in het kader van de RvS uitspraak noodzakelijk zijn. Zonder vergunningen kunnen de bedrijven in de haven hun bedrijfsvoering niet voortzetten. Door de woonfunctie op te heffen en alleen bedrijfsruimte toe te staan wordt dit risico verzwakt.

De uitkoop wordt betaalt uit de pot reserve groot onderhoud vastgoed.

Ondertussen heeft Huisman een officieel bezwaar ingediend bij de gemeente tegen de afgifte van een omgevingsvergunning voor de bouw van twee duurzame woontorens op de Vlaardingerdijk. De woontorens komen recht tegenover het bedrijf in de Wiltonhaven. De flatgebouwen bieden straks ruimte voor 119 huur- en 30 koopappartementen en een supermarkt en brasserie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “ONVERMIJDELIJK: CLAIM BUREN SCHEEPSWERF SCHIEDAM-WEST

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *