Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONVERKLAARBARE STIJGING HUISELIJK GEWELD VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er zijn geen oorzaken te vinden voor het hogere aantal gevallen huiselijk geweld in Vlaardingen in de eerste helft van dit jaar. Dat krijgt raadslid Marieke Thommis (CDA) van het stadsbestuur te horen in antwoord op schriftelijke vragen naar de toename. Door de jaren heen blijken de cijfers sterk te verschillen.

In het rapport ‘Gezamenlijk Veiligheidsbeeld regio Rotterdam 1e helft 2020’ komt naar voren dat het aantal incidenten huiselijk geweld in Vlaardingen in de eerste helft van 2020 is gestegen met 117% ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Dit is het hoogste aantal van alle 25 gemeenten die in het rapport worden besproken.

Volgens de gemeente Vlaardingen is het denkbaar dat de stijging van het aantal incidenten huiselijk geweld samenhangt met de lockdown, waardoor mensen verplicht meer thuis zitten. Dat verklaart voor het gemeentebestuur niet waarom in Vlaardingen de procentuele stijging van het aantal incidenten in 2020 ten opzichte van 2019 groter is dan in de regiogemeenten. De stijging ligt bijvoorbeeld duidelijk hoger dan bij buurgemeente Schiedam, waarmee de Vlaardingse cijfers over het algemeen goed vergelijkbaar zijn.

In 2018 en 2019 lagen de aantallen in Vlaardingen diezelfde periode weer beduidend lager dan in Schiedam.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “ONVERKLAARBARE STIJGING HUISELIJK GEWELD VLAARDINGEN

  1. Alcohol? Drugs? De haring is op? Culturen waar het normaal is om huisgenoten af te tuigen? Vele redenen, het vergelijk in dit artikel werd gemaakt met Schiedam. Wat kan een oorzaakverschil zijn?

  2. Waarschijnlijk hebben Vlaardingen nog een beetje meer vertrouwen in hulpverleners.
    En mensen van andere culturen hangen de vuile was niet snel buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *