RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONTWIKKELAARS MOGEN NIET ALLES WIJZIGEN AAN GLASFABRIEK SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het Schiedamse stadsbestuur werkt voor de Glasfabriek aan een herziening van het bestemmingsplan Nieuw-Mathenesse. Bedoeling is dat het gebruik van een aantal gronden en bouwwerken niet mag worden gewijzigd, tenzij dit gebruik voldoet aan de omgevingsvergunningen.

Het oude kantoorgebouw van de voormalige glasfabriek is vorig jaar juni definitief aangewezen als gemeentelijk monument. Ook is gekeken naar een eventuele status als gemeentelijk monument voor het gebouw op de Buitenhavenweg 118. Diverse onderzoeken naar monumentaal (wederopbouw)erfgoed in Schiedam hebben gewezen op de bijzondere cultuurhistorische waarde van het terrein van de oude glasfabriek als geheel en van de individuele gebouwen daarbinnen.

Enkele maanden eerder – in januari 2022 – hebben de gemeente en de projectontwikkelaars Blauwhoed en Dudok Real Estate een anterieure overeenkomst ondertekend voor De Glasfabriek. Ook is de koopovereenkomst getekend voor het naastgelegen voormalige VROM-terrein en Hoek Nieuwsticht. Het totale terrein is meer dan 9 voetbalvelden groot en wordt de komende jaren omgebouwd tot een onderscheidend gebied met zo’n 700 woningen en circa 25.000 m2 bedrijfsruimte.

De glasfabriek in Schiedam sloot eind augustus 2017 voorgoed. Tweehonderddertig arbeidsplaatsen gingen verloren. De beslissing tot sluiting werd eind januari genomen op het Amerikaanse hoofdkantoor wegens een teruglopende markt en een overcapaciteit over de hele linie.

1 reactie op “ONTWIKKELAARS MOGEN NIET ALLES WIJZIGEN AAN GLASFABRIEK SCHIEDAM

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.