Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONTMANTELING HENNEPPLANTAGE SCHIEDAM-NIEUWLAND

SCHIEDAM- In Schiedam-Nieuwland is een wietkwekerij met 151 planten opgerold door politie, gemeente en Stedin. De hennepplantage werd aangetroffen in een pand in de Dirk Gerhardtstraat. De wietplanten stonden vol in top. Er is een verdachte aangehouden.

De illegale prakrijken kwamen aan het licht door de controle van een bedrijfsauto door de politie op de Burgemeester Honnelage Gretelaan. In de laadruimte van de auto lagen diverse attributen voor een kwekerij. Daarop volgde een bezoek door agenten aan een woning in de Dirk Gerhardstraat. Daar werd de wietplantage aangetroffen.

Het oprollen is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Schiedam werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen.

Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *