RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONTHULLING SMERIGE CHINEES SCHIEDAM

Op dinsdag 8 september  werd een wietplantage opgerold in het pand op de Korte Dam De chinees had ruim achthonderd plantenstaan. Na het betreden van het pand door de politie kwam een vluchtende man door het plafond van de wc zetten. Vervolgens zijn hier in totaal vier aanhoudingen verricht.
Op dinsdag 8 september 2015 werd een wietplantage opgerold in het pand op de Korte Dam. De chinees had ruim achthonderd hennepplanten staan. Na het betreden van het pand door de politie kwam een vluchtende man door het plafond van de wc zetten. Vervolgens zijn hier in totaal vier aanhoudingen verricht.
SCHIEDAM- Chinees restaurant Fu Chen op de Korte Dam in Schiedam behoorde tot één van de smerigste horecagelegenheden van Nederland. Dat blijkt uit het inspectierapport van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten dat RTL Nieuws naar buiten heeft gebracht. Het bedrijf is anderhalf jaar terug gesloten door de burgemeester.

De inspectie kwam in 2014 en 2015 meermaals bij Fu Chen langs en constateerde bij elk bezoek een hele waslijst aan onhygiënische praktijken. Zo wordt gerapporteerd over een vuile bedrijfsruimte, vuile apparatuur, muizen in de keuken, inclusief honderden uitwerpselen en de penetrante lucht van muizenurine. De bami werd bij Fu Chen gespoeld in de wasbak. Het personeelstoilet was ernstig verontreinigd. Kozijn en raam in de keuken waren verontreinigd met stof en zwart gekleurd vuil. In de gang, boven de loempiatafel waarop loempiavellen, lijm en een snijmachine stonden, stond tijdens een inspectie ook een dakraam open. De muur boven de wasbak was verontreinigd met grijskleurig vuil. De leidingen aan deze muur waren eveneens verontreinigd met meerkleurig vettig vuil. De wokbranders waren verontreinigd met zwarte verkoolde resten. De onderzijde van de rekken in de koelcel waren verontreinigd met oude productresten en vet, de verdamper was verontreinigd met zwart op schimmel gelijkend vuil. En een groot deel van de etenswaar werd bij Fu Chen buiten de koelcel bewaard bij temperaturen van om en nabij de 15 graden.

De inspectie stond op het punt het bedrijf verplicht te sluiten, maar de burgemeester was hen voor, want op 8 september werd een hennepplantage in het pand van de chinees aangetroffen.

3 reacties op “ONTHULLING SMERIGE CHINEES SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *