WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONTHULLING BEELD OP PLEIN VOOR ROTTERDAM CENTRAAL

ROTTERDAM- Vrijdag wordt op het Stationsplein in Rotterdam het beeld onthuld ‘Moments Contained’ van kunstenaar Thomas J Price. De onthulling vindt plaats in aanwezigheid van staatssecretaris Gunay Uslu (D66) en burgermeester Ahmed Aboutaleb (PvdA).

Het bijna 4 meter hoge bronzen beeld van een jonge vrouw is een geschenk van Droom en Daad aan de stad. Het vormt het startpunt van de Rotterdamse beeldenroute die via het beeldenterras aan de Westersingel doorloopt tot in Zuid.

Thomas J Price (Londen, 1981) staat bekend om zijn grote bronzen beelden van hedendaagse figuren die hij ‘everymen’ en ‘everywomen’ noemt. Zijn sculpturen komen tot stand door klassieke beeldhouwkunst en nieuwe digitale technologie te combineren. De schaal en herkenbaarheid van de beelden nodigen ons uit na te denken over de ruimte die we gezamenlijk innemen.

5 reacties op “ONTHULLING BEELD OP PLEIN VOOR ROTTERDAM CENTRAAL

 1. “Thomas J Price (Londen, 1981) staat bekend om zijn grote bronzen beelden van hedendaagse figuren die hij ‘everymen’ en ‘everywomen’ noemt.”
  Uhm nee, Deze meneer maakt alleen zwarte vrouwen beelden, in opdracht van foute politici.
  Maak maar eens wat meer beelden van een meter of 20 minimaal van de witte mannen die met bloed zweet en tranen de stad Rotterdam hebben gebouwd.

  1. Zijn dat diezelfde witte mensen die eeuwenlang in de koloniën hebben lopen moorden (in naam van Oranje) en vervolgens hun taal en standbeelden er achterlieten? Jan met de Pet?

   1. Nee ,jouw witte mensen waren mensen die heel lang geleden leefden. Deze witte mensen hadden daar geen deel aan, en werkten zich voor hun baas en gezin voor weinig geld uit de naad.
    De mensen die jij bedoeld zijn de voorouders van lui die je nu in oa Amsterdam wonend aan de grachten kan vinden, moord en brand roepen als het rascisme betreft, maar het nalaten hun portemonnee te trekken om slachtoffers hiervan te compenseren.

 2. Het is korter geleden dan de tweede wereldoorlog waar je nu nog steeds elk jaar een herdenking voor hebt Jan met de Pet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *